Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Praktijktraining nascholing code 95 richt zich op het beoordelen en bijschaven van de vaardigheden van een chauffeur. De praktijk is de beste leerschool en dus ga je als chauffeur de weg op. Aan training op de openbare weg kleven echter een aantal nadelen: kosten door het gebruik van het voertuig, een belasting voor het milieu en een beperking van de effectieve trainingstijd.

Tijdens het rijden op de openbare weg doen zich in het verkeer niet altijd de meest leerzame of interessante situaties voor. Je rijdt toch vaak ‘rechttoe-rechtaan’. En wil je trainen op een specifieke lastige situatie of speciale manoeuvre, dan kan dat moeilijk zijn omdat je een situatie niet spontaan kunt oproepen. Hier komen de voordelen van de rijsimulator om de hoek kijken!

De voordelen van de rijsimulator

De praktijktraining op de rijsimulator biedt meerwaarde! Het is goedkoper, veiliger en effectief. Het dringt het brandstofverbruik terug en vermindert de kans op schade. Bovendien verbetert training op een simulator op veelzijdige wijze professioneel rijgedrag: elk lastig verkeersprobleem kan keer op keer worden geoefend. Je traint dus met zekerheid precies die uitdagingen die je moeilijk vindt.

Wil je goed aan de slag? Kies dan een CBR/CCV gecertificeerde code 95-praktijktraining op de rijsimulator. De effectieve manier van trainen past daarnaast uitstekend binnen beleid voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Alle voordelen op een rij:

  • Veiliger, efficiënter en effectiever trainen in uitdagende situaties
  • Financieel aantrekkelijk
  • Objectieve meting en evaluatie
  • Minder productiviteitsverlies
  • Maatschappelijk verantwoord                                       

Inhoud

Je start met een voorbereidende zelfstudie van 3 uur via e-learning. Hierin komen alle aspecten stapsgewijs en overzichtelijk aan de orde.

Daarna volg je een intensief programma van 4 uur met een of meer collega’s. In dit programma rijd je 85 minuten op de hoogwaardige rijsimulator. Je traint zonder probleem keer op keer speciale manoeuvres of uitdagende verkeerssituaties.

Wij bieden een zo breed mogelijk aanbod. De praktijklessen op de simulator volg je voor een veelheid aan voertuigen. Van bakwagen of touringcar tot trekker met oplegger of tankwagen. Het programma is geschikt voor diverse type voertuigen en situaties.

Goed om te weten

Deze cursus is geschikt voor mensen met een C of D rijbewijs. In de simulator kunnen beide voertuigen worden ingesteld. 

SOOB-subsidie

Deze training komt in aanmerking voor SOOB-subsidie. Neem contact met ons op voor meer informatie! 

Cursusdata simulator rijoptimalisatie

W02: Rijoptimalisatie (RO) vrachtwagensimulator
LocatieDatumTijdPlekkenPrijs
In overlegIn overleg In overleg€ 310,- excl. btwVoeg toe