Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Vrachtwagenrijbewijs halen bij DON Opleidingen: Jouw weg naar (beroepsmatige) vrachtwagenchauffeur! 

Ben je klaar om de weg op te gaan als (beroepsmatige) vrachtwagenchauffeur? Bij DON Opleidingen helpen we je om je vrachtwagenrijbewijs te behalen. Met onze ervaren instructeurs, moderne lesvoertuigen en bewezen lesmethoden, bieden wij een uitstekende opleiding die je voorbereidt op het veilig en zelfverzekerd besturen van vrachtwagens. We vertellen je graag over de mogelijkheden! 

Onze vrachtwagenrijbewijs opleidingen

Bij DON Opleidingen bieden we verschillende vrachtwagenrijbewijs opleidingen aan, afgestemd op jouw behoeften en ervaringsniveau. Of je nu helemaal nieuw bent in de wereld van vrachtwagens of je wilt upgraden naar een zwaarder rijbewijs, wij hebben de juiste opleiding voor jou.

Ons aanbod

Je C-rijbewijs haal je uiteraard bij DON Opleidingen! Hieronder leggen we je de stappen van dit traject uit.

Voorwaarden

Aan het behalen van het C-rijbewijs zitten een aantal vereisten:

  • Je bent in het bezit van een geldig B (auto) rijbewijs; 
  • Voor het aanvragen van een C-rijbewijs zonder code 95 moet je minimaal 21 oud jaar zijn. 
  • Voor het aanvragen van een C-rijbewijs met code 95 moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Een werknemer laten opleiden tot chauffeur? Maak gebruik van de SOOB-testdag. Meld je kandidaat aan voor de SOOB-testdag via deze link.

Proefles

Met een proefles bij DON Opleidingen rij je samen met een van onze instructeurs een rit van 1,5 uur. Zo kun je ervaren hoe het is om in zo’n groot voertuig te rijden. Na afloop ontvang je een vrijblijvend advies op maat, zodat je precies weet waar je aan toe bent!

Gezondheid

Proefles? Check! Pakket gekozen? Check! Maar vergeet ook de gezondheidsverklaring en rijbewijskeuring (medische keuring) niet. Veiligheid staat voorop bij DON Opleidingen. Het is belangrijk dat bestuurders gezond achter het stuur stappen, zowel geestelijk als fysiek. Ook het CBR beoordeelt in een aantal situaties of bestuurders medisch voldoende geschikt zijn om te rijden. Een rijbewijskeuring is o.a. nodig wanneer je een praktijkexamen wilt afleggen voor het C-rijbewijs.

Theoriecursus

Wil jij je optimaal voorbereiden op de theorie-examens? Volg de theoriecursus van DON Opleidingen. Je kunt kiezen uit een driedaagse spoedopleiding, een zesdaagse dagopleiding of een opleiding in 12 dagdelen (avond en virtueel). Tijdens deze cursus worden alle modules behandeld en leer jij alles wat je moet weten. 

Theorie-examen(s)

Voor je het praktijkexamen kunt doen, dien je eerst het theoriegedeelte te hebben voltooid. Haal je het C-rijbewijs met code 95? Dan moet je Module 1, 2 & 3 succesvol afronden. Ga je het C-rijbewijs niet beroepsmatig gebruiken? Dan hoef je alleen Module 1 te behalen. Meer informatie over de modules lees je op deze pagina

Rijlessen

Tijd om te starten met je rijlessen. Een van onze instructeurs leert je veilig rijden met een vrachtwagen en geeft je uiteraard feedback, tips en tricks. DON Opleidingen beschikt over het modernste Euro6 leswagenpark van Nederland. 

PT & TBT

Het praktijkgedeelte voor het C rijbewijs bestaat naast de praktijklessen uit drie examens: een praktische toets, een toets besloten terrein en het praktijkexamen. Voor het praktijkexamen dien je de praktische toets en de toets besloten terrein (TBT) succesvol af te ronden. Wil jij je alvast voorbereiden op de TBT? Check deze handige video!

Praktijkexamen

Als laatste stap volgt het praktijkexamen. DON Opleidingen helpt je uiteraard zo goed mogelijk naar je C-rijbewijs! Dit examen duurt zo’n 85 minuten waarbij je wordt getoetst op verschillende onderdelen en opdrachten. Het examen doe je altijd op een locatie van het CBR. In dit examengebied heb je ook met je lessen gereden. 

Geslaagd!

Goed gedaan, je bent geslaagd en nu officieel een ‘Held van de weg’! Doorstromen naar wat groters? Ga direct voor je CE-rijbewijs bij DON Opleidingen.  

Modernste leswagenpark
Flexibele planning
Hoog slagingspercentage
Afbeelding Bud

Jouw persoonlijke opleidingsadviseur: Bud

Heb je een vraag? Ik beantwoord hem voor je.

Onze locaties

Vestiging Amsterdam
Vestiging Amsterdam

Deccaweg 21
1042 AE Amsterdam
Route

Registratienummer CBR: 09 18 U8

MA t/m VR: 08.00 - 17.00 uur
ZA: 08.00 - 16.00 uur
ZO: Gesloten

Vestiging Naaldwijk
Vestiging Naaldwijk

Galgepad 11
2671 MV Naaldwijk
Route

Registratienummer CBR: 41 53 K1

MA: 09.00 - 17.30 uur en 19.00 - 20.30 uur
DI t/m VR: 09.00 - 17.30 uur
ZA: 09.00 - 12.30 uur
ZO: Gesloten

Vestiging Oosterhout
Vestiging Oosterhout

Damweg 51
4905 BS Oosterhout
Route

Registratienummer CBR: 83 46 A2

MA t/m VR: 07.30 tot 17.30 uur
ZA: 07.30 tot 13.00 uur
ZO: Gesloten