Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Rijbewijs C halen bij DON Opleidingen: Jouw weg naar (beroepsmatige) vrachtwagenchauffeur!

Wil je beginnen aan je carrière als (beroepsmatige) vrachtwagenchauffeur? Bij DON Opleidingen bieden we je de perfecte opleiding om je rijbewijs C voor de vrachtwagen te behalen, ook wel het groot rijbewijs genoemd. Met onze ervaren instructeurs, moderne lesvoertuigen en bewezen lesmethoden, bereiden we je voor op het veilig en zelfverzekerd besturen van vrachtwagens.

Ontdek de mogelijkheden bij DON Opleidingen

Bij DON Opleidingen vind je diverse mogelijkheden voor je C-rijbewijs, afgestemd op jouw behoeften en ervaringsniveau. Of je nu net begint of je vaardigheden wilt uitbreiden, wij hebben de ideale opleiding voor jou. Je kunt kiezen voor het C-rijbewijs met of zonder code 95, afhankelijk van je toekomstige beroep. Liever een stapje kleiner beginnen en wil je eerst je C1-rijbewijs halen? Ook dat is mogelijk bij DON Opleidingen.

Voordelen van onze C-rijbewijs opleidingen:

  • Ervaren instructeurs: Onze instructeurs zijn deskundigen met jarenlange ervaring in het opleiden van zowel beginnende als gevorderde chauffeurs.
  • Moderne lesvoertuigen: Onze voertuigen zijn uitgerust met de nieuwste technologieën, wat je leerervaring verbetert en je snel op weg helpt naar het behalen van je C-rijbewijs.
  • Flexibele lesprogramma's: We bieden zowel voltijdse als deeltijdse opleidingen, ontworpen om aan diverse leerstijlen en schema's te voldoen.
  • Locaties in Amsterdam, Naaldwijk en Oosterhout: Onze opleidingscentra zijn gemakkelijk bereikbaar, waar je ook woont.

Bij DON Opleidingen zijn we toegewijd aan het bieden van topkwaliteit trainingen die je voorbereiden op een veilige en succesvolle carrière als vrachtwagenchauffeur. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over onze rijbewijs C opleidingen en begin vandaag nog aan jouw professionele reis.

Ons aanbod

Je C-rijbewijs haal je uiteraard bij DON Opleidingen! Hieronder leggen we je de stappen van dit traject uit.

Voorwaarden

Aan het behalen van het C-rijbewijs zitten een aantal vereisten:

  • Je bent in het bezit van een geldig B (auto) rijbewijs; 
  • Voor het aanvragen van een C-rijbewijs zonder code 95 moet je minimaal 21 oud jaar zijn. 
  • Voor het aanvragen van een C-rijbewijs met code 95 moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Een werknemer laten opleiden tot chauffeur? Maak gebruik van de SOOB-testdag. Meld je kandidaat aan voor de SOOB-testdag via deze link.

Proefles

Met een proefles bij DON Opleidingen rij je samen met een van onze instructeurs een rit van 1,5 uur. Zo kun je ervaren hoe het is om in zo’n groot voertuig te rijden. Na afloop ontvang je een vrijblijvend advies op maat, zodat je precies weet waar je aan toe bent!

Benieuwd hoe zo'n proefles in zijn werk gaat? Bekijk de video!

Gezondheid

Proefles? Check! Pakket gekozen? Check! Maar vergeet ook de gezondheidsverklaring en rijbewijskeuring (medische keuring) niet. Veiligheid staat voorop bij DON Opleidingen. Het is belangrijk dat bestuurders gezond achter het stuur stappen, zowel geestelijk als fysiek. Ook het CBR beoordeelt in een aantal situaties of bestuurders medisch voldoende geschikt zijn om te rijden. Een rijbewijskeuring is o.a. nodig wanneer je een praktijkexamen wilt afleggen voor het C-rijbewijs.

Theoriecursus

Wil jij je optimaal voorbereiden op de theorie-examens? Volg de theoriecursus van DON Opleidingen. Je kunt kiezen uit een driedaagse spoedopleiding, een zesdaagse dagopleiding of een opleiding in 12 dagdelen (avond en virtueel). Tijdens deze cursus worden alle modules behandeld en leer jij alles wat je moet weten. 

Theorie-examen(s)

Voor je het praktijkexamen kunt doen, dien je eerst het theoriegedeelte te hebben voltooid. Haal je het C-rijbewijs met code 95? Dan moet je Module 1, 2 & 3 succesvol afronden. Ga je het C-rijbewijs niet beroepsmatig gebruiken? Dan hoef je alleen Module 1 te behalen. Meer informatie over de modules lees je op deze pagina

Rijlessen

Tijd om te starten met je rijlessen. Een van onze instructeurs leert je veilig rijden met een vrachtwagen en geeft je uiteraard feedback, tips en tricks. DON Opleidingen beschikt over het modernste Euro6 leswagenpark van Nederland. 

PT & TBT

Het praktijkgedeelte voor het C rijbewijs bestaat naast de praktijklessen uit drie examens: een praktische toets, een toets besloten terrein en het praktijkexamen. Voor het praktijkexamen dien je de praktische toets en de toets besloten terrein (TBT) succesvol af te ronden. Wil jij je alvast voorbereiden op de TBT? Check deze handige video!

Praktijkexamen

Als laatste stap volgt het praktijkexamen. DON Opleidingen helpt je uiteraard zo goed mogelijk naar je C-rijbewijs! Dit examen duurt zo’n 85 minuten waarbij je wordt getoetst op verschillende onderdelen en opdrachten. Het examen doe je altijd op een locatie van het CBR. In dit examengebied heb je ook met je lessen gereden. 

Geslaagd!

Goed gedaan, je bent geslaagd en nu officieel een ‘Held van de weg’! Doorstromen naar wat groters? Ga direct voor je CE-rijbewijs bij DON Opleidingen.  

Modernste leswagenpark
Flexibele planning
Hoog slagingspercentage
Afbeelding Bud

Jouw persoonlijke opleidingsadviseur: Bud

Heb je een vraag? Ik beantwoord hem voor je.

Onze locaties

Vestiging Amsterdam
Vestiging Amsterdam

Deccaweg 21
1042 AE Amsterdam
Route

Registratienummer CBR: 09 18 U8

MA t/m VR: 08.00 - 17.00 uur
ZA: 08.00 - 16.00 uur
ZO: Gesloten

Vestiging Naaldwijk
Vestiging Naaldwijk

Galgepad 11
2671 MV Naaldwijk
Route

Registratienummer CBR: 41 53 K1

MA t/m VR: 08.00 - 17.30 uur
ZA: 09.00 - 12.30 uur
ZO: Gesloten

Vestiging Oosterhout
Vestiging Oosterhout

Damweg 51
4905 BS Oosterhout
Route

Registratienummer CBR: 83 46 A2

MA t/m VR: 07.30 tot 17.30 uur
ZA: 07.30 tot 13.00 uur
ZO: Gesloten