Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

De opleiding NIWO leidt je op voor het diploma ‘Transport voor nationaal en internationaal transport van goederen op de weg’. Na het afronden van deze opleiding ben je in staat om zelfstandig aan de slag te gaan als transportondernemer en voldoe je aan de vakbekwaamheidseis van de NIWO. De opleiding bestaat uit een aantal modules: 

1. Bedrijfsmanagement
Marketing en strategie, oprichten van een eigen bedrijf, aansprakelijkheid, verzekeringen, faillissementsrecht, ondernemingsplan, (motorrijtuigen)belastingen, facturatie en criminaliteit.

2. Personeelsmanagement 
Organisatie van een bedrijf, personeelsplanning, CAO, arbeidstijdenbesluit, leidinggeven, sociale wetgeving en werknemers-, sociale- en volksverzekeringen, personeelsdocumenten, vakbekwaamheid en vrij verkeer in Europa.

3. Module Wegvervoer goederen deel I
WWG, Cemt vergunningen, infrastructuur in Europa, internationale regelingen en overeenkomsten als CMR, ADR AETR etc. en het gebruik van de landendocumentatie.

4. Module Wegvervoer goederen deel II
Logistiek, zoals verpakkingsmaterialen, distributiekanalen, vervoerstechnieken, ladingdocumenten, ICT en weginfrastructuur, de Wet Wegvervoer Goederen en specifieke vervoersovereenkomsten (AVC 2002), ADR en ATP.

5. Calculatie
Kostprijsberekening, wat kost het om een wagen in het bedrijf te hebben en te houden; wat is voor- en nacalculatie en hoe bereken ik mijn verkoopprijs

6. Financieel management 
Bedrijfsadministratie (boekhouden), balans lezen, beoordeling van jaarstukken en hieraan gerelateerde onderwerpen als BTW, kredieten, hypothecaire leningen, betalingsverkeer en geautomatiseerde gegevensverwerking.

Startdata

De eerstvolgende startdatum voor deze opleiding is donderdag 4 april. 

Duur

Deze opleiding duurt 10 theoriedagen in een periode van circa 6 weken. 

Locatie

Deze opleiding is te volgen in Almelo, Amsterdam, Naaldwijk, Oosterhout of Venlo. Ook incompany is mogelijk. 

SOOB Subsidie 

SOOB stimuleert het volgen van opleidingen en trainingen door huidige- en toekomstige medewerkers in de bedrijfstak. Dit doet zij door het verstrekken van subsidies via SOOB Subsidiepunt. Om in aanmerking te komen voor SOOB-subsidie dient je bedrijf aangesloten te zijn bij de cao voor het beroepsgoederenvervoer. Voor de Ondernemersopleiding kun je SOOB-subsidie aanvragen. 

Vragen?

Heb je vragen of interesse in deze opleiding? Vul het formulier in of neem contact met ons op via 088-770 4200 of per mail naar info@donopleidingen.nl. We helpen je graag!

 

Sectorspecifieke beroepsopleidingen
Gericht op alle branches
(Maatwerk)trainingen en assessments
Afbeelding Noah

Jouw persoonlijke opleidingsadviseur: Noah

Heb je een vraag over onze managementtrainingen? Ik help je graag.