Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

We snappen het als je vragen hebt. Hieronder staan een aantal veel gestelde vragen over het scooter rijbewijs. Staat jouw vraag of het antwoord er niet tussen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier, telefonisch via 088 -770 4200, per email via info@donopleidingen.nl of per WhatsApp via 06-39448327.

Theorie

Vanaf welke leeftijd mag ik beginnen aan de theorie?

Vanaf 15,5 jaar kun je starten met het theorie-examen. Wanneer je 16 jaar bent geworden, kun je starten met de praktijklessen en uiteindelijk, na het behalen van je theorie, het praktijkexamen doen.

Waar regel ik mijn theorieles?

Bij DON Opleidingen bieden wij elke maand een dagopleiding aan. Tijdens deze dagopleiding word je optimaal voorbereid op het theorie-examen. Een dagopleiding kun je bestellen via deze pagina. Je krijgt veel informatie, dus een goed gevulde maag is belangrijk. Bij onze theorie dagopleiding zit een smaakvolle lunch inbegrepen. Lekker! 

Ik wil theorie-examen doen. Hoe regel ik dat?

Een los theorie-examen kun je bestellen via onze website. Via DON Opleidingen is het ook mogelijk om het examen met een dagopleiding te combineren. Zo kun je gegarandeerd direct na de dagopleiding het theorie-examen afleggen. Bestel bij de dagopleiding ook meteen het theorie-examen mee, dan regelen wij de rest.

Bestel je een theorie-examen via DON Opleidingen, dien je ons te machtigen om dit te regelen. Dat kan via Mijn CBR. Je logt in met je DigiD en vult het rijschool nummer in.

Waar doe ik mijn theorie-examen?

Het theorie-examen maak je op een locatie van het CBR. De exacte locatie is te vinden in de officiële uitnodiging die je ontvangt.

Wat moet ik meenemen naar een theorie-examen?

Naar het theorie-examen is het belangrijk om een geldig identiteitsbewijs mee te nemen. Dit kan bijvoorbeeld een ID kaart, paspoort of ander rijbewijs zijn.

Hoe werkt het theorie-examen?

Nadat je bent aangemeld bij de balie, neem je nog even plaats in de wachtruimte. Vervolgens word je opgeroepen om naar de examenzaal te gaan. Hier maak je samen met andere kandidaten het theorie-examen. Het examen bestaat uit 50 vragen waarvan je minimaal 44 vragen goed moet beantwoorden. Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Welke theorie-examens zijn er?

Er zijn een aantal verschillende mogelijkheden voor het theorie-examen, zoals een individueel examen of een examen met extra tijd. Bekijk de opties op de website van het CBR. 

Praktijk

Hoe oud moet ik zijn voor het volgen van praktijklessen?

Voor het volgen van praktijklessen moet je minimaal 16 jaar oud zijn.

Kan ik zelf mijn instructeur kiezen?

Bij het bestellen van je praktijklessen kun je een voorkeur opgeven. We proberen hier altijd zo goed mogelijk rekening mee te houden. Mocht het onverhoopt niet lukken, laten we je dit uiteraard weten.

Waar regel ik een praktijkopleiding?

DON Opleidingen biedt een praktijkdagopleiding aan. Met de praktijkdagopleiding ga je de hele dag op pad met een ervaren instructeur. De instructeur leert je hoe je de scooter veilig kunt besturen en hoe je het praktijkexamen kunt behalen. Zo ga jij met een goed en vertrouwd gevoel de weg op, richting dat roze pasje. Aan het einde van de dag leg je het examen af bij een vestiging van het CBR.

Moet ik voor de praktijkdagopleiding in het bezit zijn van een theorie certificaat?

Ja, want aan het einde van de praktijkdagopleiding volg je het praktijkexamen bij het CBR. Hiervoor dien je in het bezit te zijn van een geldig theoriecertificaat.

Zijn er ook voordeelpakketten?

Jazeker! DON Opleidingen biedt een opstap voordeelpakket en een totaal voordeelpakket aan. Zo combineer je theorie en praktijk in een.