Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

We snappen het als je vragen hebt. Hieronder staan een aantal veelgestelde vragen over het C1 rijbewijs. Staat jouw vraag of het antwoord er niet tussen? Neem dan contact met ons op. 

Theorie

Vanaf welke leeftijd mag ik beginnen aan de theorie?

Vanaf 17 jaar kun je de theorie-examens afleggen, met of zonder code 95. Wanneer je 18 jaar bent geworden, kun je starten met het praktijkexamen zonder code 95 of de praktijkexamens met code 95.

Waar regel ik mijn theorieles?

Als voorbereiding op de theorie-examens bieden wij maandelijks theoriecursussen aan. Je kunt hier bij inschrijving op korte termijn mee starten. De cursussen kunnen naar wens overdag of ’s avonds gevolgd worden.

Naast de theoriecursus adviseren wij ook om met een thuisstudie te starten, ter voorbereiding op de theorie-examens.

Ik wil theorie-examen doen. Hoe regel ik dat?

De theorie-examens kun je aanvragen bij het CBR. 

Waar doe ik mijn theorie-examens?

De theorie-examens maak je op een locatie van het CBR. De exacte locatie is te vinden in de officiële uitnodiging die je ontvangt.

Wat moet ik meenemen naar een theorie-examen?

Naar de theorie-examens is het belangrijk om een geldig identiteitsbewijs mee te nemen. Dit kan bijvoorbeeld een ID kaart, paspoort of ander rijbewijs zijn.

Hoe werkt het theorie-examen?

Nadat je bent aangemeld bij de balie, neem je nog even plaats in de wachtruimte. Vervolgens word je opgeroepen om naar de examenzaal te gaan. Hier maak je samen met andere kandidaten de theorie-examens.

Kan ik ook alleen theorie-examen doen? Of met extra tijd?

Jazeker! Mocht je het fijner vinden om alleen examen te doen, of langer de tijd te krijgen voor het lezen van vragen, dan kan dat. Het CBR biedt een aantal mogelijkheden.

Praktijk

Hoe oud moet ik zijn voor het volgen van praktijklessen?

Wanneer je minimaal 18 jaar oud bent, mag je beginnen met praktijklessen. Na voldoende lessen mag je ook het praktijkexamen doen.

Kan ik zelf mijn instructeur kiezen?

Ja, dat kan! Bij het inplannen van je praktijklessen kun je een voorkeur opgeven. We proberen hier altijd zo goed mogelijk rekening mee te houden. Mocht het onverhoopt niet lukken, laten we je dit uiteraard weten.

Wat zijn de toelatingseisen voor een praktijkexamen?
  • Voor een praktijkexamen rijbewijs C1 (met of zonder code 95) moet je minimaal 18 jaar oud zijn.
  • Je dient een geldig Nederlands rijbewijs B (automaat of schakel) te hebben of een geldig EU/EER rijbewijs B (automaat of schakel) en een geldig identiteitsbewijs.
  • Je dient geldige voldoende uitslagen van de benodigde theorie-examens te hebben.
Wat moet ik meenemen naar een praktijkexamen?
  • Een geldig Nederlands rijbewijs B (automaat of schakel) of een geldig EU/EER rijbewijs B (automaat of schakel) en een geldig identiteitsbewijs.
  • De bevestiging reservering.
  • Een examenvoertuig. Deze moet aan een aantal voorwaarden voldoen.
  • Kentekengegevens van het examenvoertuig (kentekenbewijs of kentekencard met print van het conformiteitsbewijs. Dit wordt geregeld door DON Opleidingen.