Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Wij zijn door diverse brancheverenigingen erkend, waardoor wij een belangrijke schakel kunnen zijn in het aanvragen van diverse subsidiefondsen. Dit heeft als voordeel voor jou dat bepaalde opleidingen gedeeltelijk of soms volledig gedekt worden door de branchevereniging waarbij wij zijn aangesloten. Hieronder zie je de brancheverenigingen waarbij wij aangesloten zijn, zodat jij je voordeel hiermee kunt doen bij het opleiden van jezelf of je medewerkers. Onze fulltime subsidiespecialist helpt je graag met het aanvragen van subsidie of bij een van je vragen. 

SOOB Subsidiepunt - Transport & Logistiek

In de sector Transport & Logistiek is de vraag naar goed geschoolde medewerkers altijd actueel. Het is belangrijk dat medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen, zodat zij goed inzetbaar blijven. SOOB stimuleert het volgen van opleidingen en trainingen door huidige- en toekomstige medewerkers in de bedrijfstak. Dit doet zij door het verstrekken van subsidies via SOOB Subsidiepunt. Het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) verzorgt de uitvoering van deze activiteiten. Via STL ligt een persoonlijk opleidingsbudget voor je klaar van maximaal € 3.000. Daarmee kun je een training, cursus of opleiding doen. Wil je beter worden in je werk? Of doe je straks liever ander werk in de sector? Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) betaalt mee aan jouw opleiding! Bekijk hier de brochure.

Colland - Agrarische en groene sector

Scholing van werknemers is van belang voor zowel de ontwikkeling van de werknemer als die van het bedrijf. Colland Arbeidsmarkt stimuleert daarom het verhogen van de vakkennis en vaardigheden van werknemers in de agrarische en groene sector. U kunt bij het fonds Colland Arbeidsmarkt een subsidie aanvragen voor uw werknemers voor het volgen van cursussen. Werknemers kunnen dit ook zelf aanvragen. Een andere mogelijkheid voor werkgevers is dat zij in bepaalde sectoren een subsidie kunnen ontvangen voor werknemers die deelnemen aan de zogeheten beroepsbegeleidende leerweg (BBL), een combinatie van werken en leren.

Stichting DOORZAAM

Stichting DOORZAAM ondersteunt flexorganisaties in Nederland bij het ontwikkelen en opleiden van hun flexkrachten en richt zich daarbij op gezond en veilig werken. Door onder meer vergrijzing, ontgroening en een groeiend aantal jongeren zonder kwartkwalificatie, ontstaan de komende jaren tekorten aan gekwalificeerde medewerkers. Ook in de flexbranche zal dit goed merkbaar zijn. Daarom is het opleiden van flexkrachten van essentieel belang. Niet alleen voor jongeren en herintreders, maar ook voor volwassenen die al jaren aan het werk zijn. Flexorganisaties kunnen een beroep doen op DOORZAAM voor advies, financiële ondersteuning en kennis en hulp bij implementatie. 

OOM - Metaalbewerking

OOM is het opleidingsfonds van en voor 145.000 werknemers en 14.000 bedrijven in de metaalbewerking. OOM geeft voorlichting en advies over scholing en draagt financieel bij in de kosten daarvan.

Dit gebeurt op basis van CAO- afspraken die zijn gemaakt door sociale partners in de sector.

Wij Techniek

Wij Techniek is het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch Installatie Bedrijf. De technische installatiebranche is met bijna 10.000 werkgevers en ruim 120.000 werknemers één van de grootste branches van Nederland.

Wij Techniek verstrekt werkgevers in de technische installatiebranche een tegemoetkoming voor scholing van hun werknemers. Goed geschoolde vak talenten geven de branche immers een kwaliteitsimpuls. Voor de diverse opleidingen zijn verschillende regelingen voor tegemoetkoming van toepassing.

Waarom DON Opleidingen het verschil maakt?

Fulltime subsidiespecialist

Onze fulltime subsidiespecialist zit voor je klaar en helpt je graag bij al je vragen over de mogelijkheden.

Hulp bij je aanvraag

Lukt het aanvragen niet? Geen probleem! DON Opleidingen ontzorgt en helpt je bij het aanvragen van de juiste subsidie.

Diverse mogelijkheden

Of het nu gaat om SOOB of een andere subsidiemogelijkheid: samen kijken we wat er voor jouw opleiding, cursus of training mogelijk is.