Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Heb jij altijd al een heftruckopleiding willen volgen om het heftruckcertificaat te halen? Dat kan bij DON Opleidingen! Van een basisopleiding vorkheftruck tot een herhalingscursus voor de heftruck; je bent bij DON Opleidingen aan het juiste adres. De heftruckcursus kun je combineren met onze reachtruckcursus of een cursus veilig werken met een elektrische pallettruck. 

De heftruck is dankzij zijn wendbaarheid en grote laadvermogen onmisbaar geworden als intern transportmiddel. Om de werkzaamheden veilig en efficiënt te laten verlopen, dien je als heftruckchauffeur in het bezit te zijn van een geldig heftruckcertificaat. Ook verplicht de huidige Arbowetgeving werkgevers om haar werknemers (aantoonbaar) te instrueren in situaties waarbij zich risico’s kunnen voordoen, zo ook bij de heftruck. Na het volgen van de heftruckcursus voldoe je aan deze verplichting.

Elektrische pallettruck en reachtruck
Ook veilig werken met een elektrische pallettruck en/of reachtruck? Deze voertuigen kunnen tijdens de opleiding heftruck ook behandeld worden! Na het slagen ontvang je hiervoor een certificaat. Geef dit van tevoren door aan jouw opleidingsadviseur. 

Inhoud

Gedurende de cursus krijg je alle benodigde kennis aangereikt krijgen over de volgende punten:

 Theorie
  • Basiskennis materiaal
  • Techniek
  • Veiligheid
  • Belasting en belading
 Praktijk
  • Controle
  • Besturing
  • Veiligheid
Duur en examen

De basiscursus duurt 2 dagen (14 lesuren) en de herhalingscursus duurt 1 dag (7 lesuren). De heftruckcursus bevat een theorie-examen en een praktijkexamen, waarbij er wordt gekeken naar je rijvaardigheid en veiligheid. Na het slagen voor zowel het theorie- als praktijkgedeelte ontvang je een DON-certificaat. Deze is in heel Nederland geldig. Je ontvangt geen IPAF-certificaat.

Incompany

Deze cursus kan ook incompany worden gevolgd! Neem hiervoor contact op met een van onze opleidingsadviseurs.

 

Ervaren docenten
In eigen instructiehal
Moderne heftrucks

Ons aanbod

Afbeelding Jelle

Jouw persoonlijke opleidingsadviseur: Jelle

Ik help je graag met al je vragen!