Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Heb jij altijd al het heftruckcertificaat willen halen? Dat kan bij DON Opleidingen! Van een basisopleiding vorkheftruck tot een herhalingscursus voor de heftruck; je bent bij DON Opleidingen aan het juiste adres. Naast de heftruckcursus kun je aanvullend onze reachtruckcursus volgen of een cursus veilig werken met een elektrische pallettruck.

De heftruck is dankzij zijn wendbaarheid en grote laadvermogen onmisbaar geworden als intern transportmiddel. Om de werkzaamheden veilig en efficiënt te laten verlopen, dien je als heftruckchauffeur in het bezit te zijn van een geldig heftruckcertificaat. Ook verplicht de huidige Arbowetgeving werkgevers om haar werknemers (aantoonbaar) te instrueren in situaties waarbij zich risico’s kunnen voordoen, zo ook bij de heftruck. Na het volgen van de heftruckcursus voldoe je aan deze verplichting.

Inhoud

Gedurende de cursus krijg je alle benodigde kennis aangereikt krijgen over de volgende punten:

 Theorie
  • Basiskennis materiaal
  • Techniek
  • Veiligheid
  • Belasting en belading
 Praktijk
  • Controle
  • Besturing
  • Veiligheid
Duur en examen

De basiscursus duurt 2 dagen (14 lesuren) en wordt afgesloten met twee examens. Na voldoende resultaat van het examen ontvang je het certificaat 'Veilig werken met de vorkheftruck’ en een DON Veiligheidspas. Beide zijn 5 jaar geldig en dienen daarna verlengd te worden. Ook daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres! Voor het certificaat geldt een minimale leeftijd van 16 jaar.

Incompany

Deze cursus kan ook incompany worden gevolgd! Neem hiervoor Contactop met een van onze opleidingsadviseurs. 

Op ‘STAP’ met DON Opleidingen

Sinds 1 maart 2022 heeft de overheid een nieuwe subsidieregeling in het leven geroepen: het STAP-budget, wat staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Met dit budget kunnen werkenden én werkzoekenden een aanvraag doen voor scholing en ontwikkeling van maximaal € 1.000 per jaar. Deze subsidie kan worden gebruikt voor een training, cursus of opleiding.

 

Ons aanbod

Groot aanbod
Professionele docenten
Drie locaties of incompany
Afbeelding Jennifer

Jouw persoonlijke opleidingsadviseur: Jennifer

Hi, waar kan ik je mee helpen?