Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Heb jij altijd al een heftruckopleiding willen volgen om het heftruckcertificaat te halen? Dat kan bij DON Opleidingen! Van een basisopleiding vorkheftruck tot een herhalingscursus voor de heftruck; je bent bij DON Opleidingen aan het juiste adres. De heftruckcursus kun je combineren met onze reachtruckcursus of een cursus veilig werken met een elektrische pallettruck. 

De heftruck is dankzij zijn wendbaarheid en grote laadvermogen onmisbaar geworden als intern transportmiddel. Om de werkzaamheden veilig en efficiënt te laten verlopen, dien je als heftruckchauffeur in het bezit te zijn van een geldig heftruckcertificaat. Ook verplicht de huidige Arbowetgeving werkgevers om haar werknemers (aantoonbaar) te instrueren in situaties waarbij zich risico’s kunnen voordoen, zo ook bij de heftruck. Na het volgen van de heftruckcursus voldoe je aan deze verplichting.

Elektrische pallettruck en reachtruck
Ook veilig werken met een elektrische pallettruck en/of reachtruck? Deze voertuigen kunnen tijdens de opleiding heftruck ook behandeld worden! Na het slagen ontvang je hiervoor een certificaat. Geef dit van tevoren door aan jouw opleidingsadviseur. 

Code 95 
Deze opleiding telt mee voor 14 uur nascholing code 95. Heftruck of reachtruck verlenging (met ervaring) telt mee voor 7 uur nascholing.

Theorie met praktijk
In eigen instructiehal
Moderne heftrucks

Ons aanbod

Afbeelding Jennifer

Jouw persoonlijke opleidingsadviseur: Jennifer

Hi, waar kan ik je mee helpen?

Veelgestelde vragen

Welke onderdelen worden er tijdens de cursus behandeld?

Gedurende de cursus krijg je alle benodigde kennis aangereikt krijgen over de volgende punten:

 Theorie

  • Basiskennis materiaal
  • Techniek
  • Veiligheid
  • Belasting en belading

 Praktijk

  • Controle
  • Besturing
  • Veiligheid
Hoelang duurt een heftruckcursus?
  • De basiscursus duurt 2 dagen (14 lesuren).
  • De herhalingscursus duurt 1 dag (7 lesuren).
Moet ik examen doen?

Alleen de basiscursus wordt afgesloten met een examen. Na voldoende resultaat van het examen ontvang je het certificaat 'Veilig werken met de vorkheftruck’ en een DON Veiligheidspas. Beide zijn 5 jaar geldig en dienen daarna verlengd te worden.

Kan deze cursus ook incompany worden gegeven?

Ja! Hierbij is het wel van belang dat het materiaal wat gebruikt gaat worden een goedgekeurd certificaat heeft. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.