Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Veelgestelde vragen over de training Praktijkopleider

Voor wie is deze training geschikt?

Deze training is ideaal voor personen die werkzaam zijn in de transport & logistiek, die direct verantwoordelijk zijn of worden voor de begeleiding van leerlingen, nieuwe medewerkers of stagiaires. De training richt zich op het leren samenwerken en motiveren van (jonge) mensen.

Hoe ziet de opbouw en inhoud van de training Praktijkopleider eruit?

Praktijkopleider betreft een tweedaagse training in een tijdsbestek van 14 dagen. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod;

  • Introductie en kennismaking;
  • Competentiegericht opleiden;
  • Instrueren en introduceren;
  • Feedback geven, begeleiden en motiveren;
  • Beoordelen en slechtnieuwsgesprek.
Verzorgen jullie de training ook incompany?

Naast de open inschrijvingen verzorgen wij regelmatig incompany trajecten voor onze klanten, waarbij maatwerk tot de mogelijkheden behoort.

Is er subsidie beschikbaar voor deze training?

Ja, wanneer je voldoet aan de voorwaarden van SOOB dan kun je deze training zelfs kostenneutraal volgen! Alleen een klein bedrag voor het lesgeld zal dan in rekening worden gebracht. Dit geldt ook voor incompany trajecten.

Hoe zit het met de subsidie als je een erkend leerbedrijf Transport & Logistiek bent, maar niet bent aangesloten bij SOOB?

Dan heb je alsnog recht op de aantrekkelijke subsidieregeling, mits er binnen de organisatie een leerling gedetacheerd is via het Sectorinstituut Transport & Logistiek (STL).

Ontvang ik een getuigschrift?

Wanneer je beide lesdagen 100% aanwezig bent geweest en actief hebt meegedaan, dan ontvang je een officieel STL getuigschrift.

Waar kan ik middels een open inschrijving deelnemen aan deze training?

Wij streven ernaar om de training Praktijkopleider minimaal 4 keer per jaar te organiseren op basis van open inschrijving. De opleidingslocaties zijn Almelo, Naaldwijk, Oosterhout en Venlo.