Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Een logistiek teamleider is de schakel tussen de logistiek medewerkers, andere afdelingen en het management. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het effectief inzetten van materieel, materiaal én personeel. Dit vraagt om vaardigheden en competenties die niet iedereen van nature bezit.

De training begint met verdieping van de logistieke vakinhoudelijke kennis maar richt zich daarna dan ook vooral op het trainen van soft skills. Daarnaast krijgt de kandidaat huiswerk in de vorm van opdrachten in de beroepspraktijk, onder toezicht van een praktijkopleider. Het geleerde wordt dus al direct in de praktijk gebracht.

Tussen iedere bijeenkomst zit voldoende tijd om deze opdrachten te doorlopen. Op het moment dat alle opdrachten zijn afgerond en het portfolio compleet is, komt de kandidaat in aanmerking voor het examen op NLQF niveau 3 (vergelijkbaar met MBO niveau 3).

Inhoud

1. Kick-off (1 dag)

Introductie, verdieping algemene vakbond.

2. Communicatie (1 dag)

Feedback geven en ontvangen, coaching gesprek, slechtnieuwsgesprek, medewerkers begeleiden, medewerkers inzetten, Waardesystemen van Graves, situationeel leiderschap, LSD, rapporteren, STARR methode.

3. Praktisch leidinggeven (2 dagen)

Werkoverleg, motiveren, werken in of aan je afdeling, theorie van Covey, timemanagement matrix, draagvlak creëren, SMART methode.

4. Planningen (1 dag)

Logistiek proces, plannen, lay out magazijn, routing, verdelen werkzaamheden, problemen bespreken en oplossen, logistieke deelprocessen.

5. Een verbeterplan (1 dag)

Probleemoplossing, schrijven van plannen, dervingsbestrijding, knelpunten materieel, materiaal en mensen, verbetervoorstellen bedenken en formuleren.

6. Voorbereiding examen (1 dagdeel) 

Verbetervoorstellen bedenken en formuleren, presenteren, PowerPoint.

7. Examen (1 dagdeel)

Casus, presentatie verbetervoorstel, criterium gericht interview (portfolio).

Duur

Deze opleiding duurt 7 lesdagen van 8 uur of 14 dagdelen van 4 uur, verdeeld over 7 maanden.

Locaties

Deze opleiding is te volgen in Almelo, Amsterdam, Naaldwijk, Oisterwijk, Oosterhout of Venlo. Ook incompany is mogelijk. 

Vragen?

Heb je vragen of interesse in deze opleiding? Vul het formulier in of neem contact met ons op via 088-770 4200 of per mail naar info@donopleidingen.nl. We helpen je graag!

Afbeelding Noah

Jouw aanspreekpunt: Noah

Heb je een vraag over onze managementtrainingen? Ik help je graag.