Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Wil je gaan rijden met lang, zwaar vrachtvervoer (LZV)? Dan ben je bij DON Opleidingen aan het juiste adres! Als geschikte opleider geven wij de cursus die jou aan het benodigde certificaat kan helpen.

De cursus bestaat uit een praktijkgedeelte, waarbij je onder begeleiding van een ervaren instructeur met het voertuig gaat manoeuvreren. DON Opleidingen beschikt over een eigen LZV-combinatie. Op deze manier kan de cursus ook op jouw bedrijf voor meerdere beroepschauffeurs worden verzorgd.

Inhoud

Tijdens de cursus leer je alles over:

  • Controle voertuigdocumenten
  • Wet- en regelgeving
  • Voertuig controle
  • Verkeersdeelneming
  • Defensief rijgedrag
  • Het Nieuwe Rijden
  • Manoeuvreren
Duur & nascholing code 95

Je kunt kiezen uit een 1-daagse of een 2-daagse cursus. Wanneer je ervaring hebt met een autonome aanhangwagen en de principes van Het Nieuwe Rijden beheerst, volstaat een dagopleiding. Bij twijfel adviseren wij een tweedaagse opleiding te volgen. De trainingsdagen tellen voor 7 praktijkuren (1 dag) of 14 praktijkuren (2 dagen) mee aan de nascholing code 95.

Examen

Na de cursus zal een theorie- en praktijkexamen worden afgenomen door het CCV (examenorganisatie). Het praktijkexamen wordt afgenomen bij het CBR. Bij een succesvolle afronding ontvang je een certificaat LZV. De verlenging is een administratieve handeling welke op tijd dient te worden aangevraagd.

SOOB-subsidie

Deze opleiding komt in aanmerking voor SOOB-subsidie. Op deze pagina lees je alles over subsidies en het aanvragen hiervan. 

Dagopleidingen
Professionele begeleiding
Ervaren docent

Ons aanbod

Afbeelding Sander

Jouw persoonlijke opleidingsadviseur: Sander

Heb je een vraag? Ik help je graag!

Volg een (rij)opleiding, training of cursus op één van onze vestigingen.

DON Opleidingen heeft een vestiging in Amsterdam, Naaldwijk & Oosterhout.