Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Wil je gaan rijden met lang, zwaar vrachtvervoer (LZV)? Dan ben je bij DON Opleidingen aan het juiste adres! Als geschikte opleider geven wij de cursus die jou aan het benodigde certificaat kan helpen.

De cursus bestaat uit een praktijkgedeelte, waarbij je onder begeleiding van een ervaren instructeur met het voertuig gaat manoeuvreren. DON Opleidingen beschikt over een eigen LZV-combinatie, maar het is ook mogelijk om je eigen voertuig te gebruiken! Op deze manier kan de cursus ook op jouw bedrijf voor meerdere beroepschauffeurs worden verzorgd.

Inhoud

Tijdens de cursus leer je alles over:

  • Controle voertuigdocumenten
  • Wet- en regelgeving
  • Voertuig controle
  • Verkeersdeelneming
  • Defensief rijgedrag
  • Het Nieuwe Rijden
  • Manoeuvreren
Duur & nascholing code 95

Je kunt kiezen uit een 1-daagse of een 2-daagse cursus. Wanneer je ervaring hebt met een autonome aanhangwagen en de principes van Het Nieuwe Rijden beheerst, volstaat een dagopleiding. Bij twijfel adviseren wij een tweedaagse opleiding te volgen. De trainingsdagen tellen voor 7 praktijkuren (1 dag) of 14 praktijkuren (2 dagen) mee aan de nascholing code 95.

Examen

Na de cursus zal een theorie- en praktijkexamen worden afgenomen door het CCV (examenorganisatie). Het praktijkexamen wordt afgenomen bij het CBR in Barendrecht. Bij een succesvolle afronding ontvang je een certificaat LZV. Deze is 5 jaar geldig. De verlenging is een administratieve handeling welke op tijd dient te worden aangevraagd.

 

Ons aanbod

Professionele begeleiding
Veilig de weg op
Dagopleidingen
Afbeelding Jennifer

Jouw persoonlijke opleidingsadviseur: Jennifer

Hi, waar kan ik je mee helpen?

Haal je (rij)opleiding, training of cursus op één van onze drie locaties!

DON Opleidingen heeft een vestiging in Amsterdam, Naaldwijk en Wognum.