Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Bij de aanschaf van een nieuwe DAF Euro 6 ontvang je een voucher t.w.v. €350,00* voor een kosteloze DAF Driver Training (code 95). Deze voucher kun je bij ons inwisselen voor een DAF Rijstijltraining (Het Nieuwe Rijden), die meetelt voor 7 uur praktijk. De voucher is na ontvangst zes maanden geldig. 

Met de DAF rijstijltraining leert iedere chauffeur op korte termijn gemiddeld 5 tot 10 procent zuiniger te rijden. In de praktijk leidt dit doorgaans tot een blijvende brandstofbesparing van 3 tot 5 procent. Dat is dus gunstig voor je onderneming en voor een schoner milieu door reductie van CO2 uitstoot. Deze DAF training kan ook gegeven worden in het voertuig waarin de chauffeur zelf rijdt.

Heb je een voucher ontvangen? Maak dan nu een afspraak, want een DAF Euro 6 presteert pas optimaal, als de chauffeur óók optimaal presteert.

*De voucher is exclusief € 29,00 aan- en afmeldkosten. 

Kosteloze DAF training (HNR)
Telt mee voor nascholing code 95
Leer brandstof besparen

Veelgestelde vragen over de DAF Rijstijltraining

Hoe ziet de training eruit?

De kandidaat krijgt een uitnodiging toegestuurd waarin een planning staat voor de praktijkrit en een link naar de e-learning. Voorafgaand aan de praktijktraining wordt een vier uur-durende e-learning gemaakt. Gedurende de praktijkrit leert de chauffeur over kostenbesparende onderwerpen, zoals schadepresentie en brandstofbesparing. Zo bespaart je met de voucher niet alleen éénmalig €350, maar bespaart het ook kosten in de toekomst. Ook leert de chauffeur gedurende deze praktijkrit meer details en functies over zijn of haar voertuig, waardoor de kandidaat het voertuig optimaal leert te gebruiken. Deze praktijkrit duurt drie uur en samen met de e-learning komt dit dus neer op zeven praktijkuren voor de nascholing code 95.

Ik kan geen e-learning volgen, wat nu?

Voor de kandidaten die niet het idee hebben dat ze de e-learning kunnen voltooien, bestaat er een andere optie. Deze andere vorm van de DAF Driver Training houdt in dat een kandidaat, samen met een andere chauffeur, de gehele dag rijden. De training komt op hetzelfde neer als de gebruikelijke training, maar dan zonder het maken van de e-learning. Voor deze training is echter een tweede voucher nodig en dient het voertuig een derde, geregistreerde, zitplaats te hebben. Deze training is in overleg in te plannen.

Moet ik met de volledige combinatie naar de training komen, of alleen de trekker?

Het meest leerzame is als de chauffeur in de situatie rijdt, zoals diegene tijdens werktijden ook rijdt. Op deze manier leert de chauffeur met de juiste omstandigheden zuiniger te rijden en dus brandstof te besparen. Echter is dit niet verplicht. De kandidaat kan dus ook zonder oplegger de training volgen.

Mijn nieuwe DAF is niet beschikbaar voor de training, wat nu?

Mocht het zo zijn dat het voertuig bijvoorbeeld in het buitenland is of bij de garage staat, is het mogelijk om de training alsnog te volgen. DON Opleidingen beschikt over de New Generation DAF, waardoor trainingen ook op een voertuig van DON gegeven kunnen worden. Voor de huur van dit voertuig komen geen extra kosten kijken.

Wat onderscheidt de DAF Driver Training van de gebruikelijke HNR?

Het Nieuwe Rijden en de DAF Driver Training zijn lastig van elkaar te onderscheiden, maar hebben daadwerkelijk onderlinge verschillen. De overeenkomst zit hem in de code die bij de training hoort. Beide trainingen worden bijgeschreven onder de code W01(E). Het verschil zit hem echter in de praktijkrit zelf.

Gedurende de praktijkrit leert de chauffeur bij de DAF Driver Training meer over de opties van het nieuwe voertuig. DON Opleidingen beschikt momenteel in totaal over 7 instructeurs die door DAF Nederland zijn opgeleid tot DAF-specialisten. Tijdens de opleiding hebben deze instructeurs geleerd hoe ze de het beste vorm kunnen geven. Niet iedereen mag dus zomaar de DAF Driver Training geven.