Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Met de hoge brandstofkosten van tegenwoordig, is het fijn als je hierop kunt besparen! Hoe? Volg de nascholingscursus 'Het Nieuwe Rijden’ bij DON Opleidingen! Tijdens deze cursus leren beroepschauffeurs, onder begeleiding van een van onze ervaren instructeurs, hoe zij tijdens het rijden brandstof besparen (tot wel 15%!). Dankzij 'Het Nieuwe Rijden’ wordt er niet alleen bespaard op brandstofkosten, maar ook schade en slijtages nemen op lange termijn af. Alleen maar voordelen dus!

Inhoud van de cursus

Gedurende de cursus krijg je alle benodigde kennis aangereikt krijgen over de volgende punten:

  • Principes van specifiek brandstofgebruik
  • Brandstof besparende rijstijl
  • Technische gegevens van het voertuig
  • Invloeden van buitenaf
  • Anticiperend rijgedrag
Goed om te weten
  • Let op: de cursus ‘Het Nieuwe Rijden’ is pas effectief wanneer je voldoende recente rijervaring met een vrachtwagen hebt. Wij adviseren dan ook deze cursus te starten wanneer je minimaal vier jaar rijervaring hebt. Twijfel je hierover? Neem dan contact met ons op voor meer informatie!
  • De cursus wordt gegeven op eigen locatie in een eigen vrachtwagen, mits deze over een verbruiksmonitor beschikt. Mocht dit niet het geval zijn, dan is het ook mogelijk om de cursus met een vrachtwagen van DON Opleidingen te volgen op één van onze vestigingen.
  • Ben je in het bezit van een D-rijbewijs? Deze cursus is ook te volgen met een eigen bus mits deze over een verbruiksmonitor beschikt. Mocht dit niet het geval zijn, dan is het ook mogelijk om de cursus met een bus van DON Opleidingen te volgen op één van onze vestigingen.
Nascholing code 95

De opleiding duurt 3 praktijklesuren en 4 e-learning uren en telt mee voor 7 praktijkuren nascholing code 95.

Examen

Na het succesvol afronden van de cursus, ontvang je een bewijs van deelname. Verder ontvang je een handig overzicht van het behaalde resultaat!

Klassikaal en e-learning
Ervaren docenten
Milieubewuster rijden

Ons aanbod

Afbeelding Sander

Jouw persoonlijke opleidingsadviseur: Sander

Heb je een vraag? Ik help je graag!

Volg een (rij)opleiding, training of cursus op één van onze vestigingen.

DON Opleidingen heeft een vestiging in Amsterdam, Naaldwijk & Oosterhout.