Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Op zoek naar een geschikte opleider die de chauffeurstraining Behaviour Based Safety (BBS) kan verzorgen? Dan ben je bij DON Opleidingen aan het juiste adres! Deelnemers die in het bezit zijn van een C of CE-rijbewijs kunnen kiezen uit een e-learning of praktijk variant.

Tijdens deze cursus is er aandacht voor het vervoeren van gevaarlijke stoffen, voertuigbeheersing, inzicht in het verkeer, omgaan met manoeuvreersituaties en houdingsaspecten (van de chauffeur) die de veiligheid kunnen vergroten. Cursisten leren defensief deel te nemen aan het verkeer. Hiernaast leren ze wat de consequenties zijn van het eigen verkeersgedrag op de veiligheid. Ook worden ze bewust van hun rijgedrag op het milieu en de organisatie waar zij voor werken. De beroepschauffeurs zullen na de training rekening houden met (kwetsbare) medeweggebruikers en in uiteenlopende verkeersomstandigheden schade en ongevallen te voorkomen, wat weer leidt tot kostenbesparing voor de organisatie.

Inhoud

Tijdens deze cursus leer je o.a. over:

  • Zit- en stuurhouding
  • Afstellen van spiegels
  • Waarnemen en kijktechnieken
  • Verkeersinzicht en anticiperen
  • Veilig manoeuvreren
  • Rijtechniek, optimaal voertuiggebruik
  • Veiligheidssystemen
  • Het gevaar van afleiding
  • Actuele verkeersregels

Duur & examen

E-learning variant: 4,5 uur zelfstudie + 2,5 uur individuele praktijkles. Deze variant is beschikbaar met een voertuig van het bedrijf of een voertuig van DON Opleidingen.

Praktijk variant: een dag (7 lesuren) praktijkles. De kandidaat moet hiervoor minimaal 4,5 uur aan de zelfstudie hebben gewerkt én de aansluitende vragen aan het eind van ieder hoofdstuk hebben gemaakt voordat het praktijkgedeelte kan plaatsvinden. DON Opleidingen zal de status controleren.  

De kandidaat zal een bewijs van deelname ontvangen waaruit blijkt dat hij of zij de cursus succesvol heeft afgerond. Tevens ontvangt hij/zij een overzicht van het behaalde resultaat.

Nascholing code 95

De opleiding duurt 3 praktijklesuren en 4 e-learning uren en telt mee voor 7 praktijkuren nascholing code 95.

SOOB-subsidie

Deze opleiding komt in aanmerking voor SOOB-subsidie. Op deze pagina lees je alles over subsidies en het aanvragen hiervan. 

E-learning of praktijk
Volledige chauffeurstraining
In voertuig DON of eigen voertuig

Ons aanbod