Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Wanneer er met een vrachtauto geladen en gelost moet worden, is de autolaadkraan een belangrijk hulpmiddel. Door de ‘basiscursus autolaadkraan’ zal het laden en lossen efficiënter en veiliger kunnen laten verlopen! De cursus wordt uitgevoerd op een autolaadkraan van DON Opleidingen. Het is ook mogelijk om een eigen autolaadkraan te gebruiken, mits deze voldoet aan alle eisen.

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor beroepschauffeurs van een autolaadkraan met een maximum bedrijfslastmoment van minder dan 10 ton/meter. Heeft de autolaadkraan een groter maximum bedrijfslastmoment? Dan dien je de cursus ‘machinist autolaadkraan met hijsfunctie’ te volgen. Uiteraard kun je ook daarvoor bij DON Opleidingen terecht!

Wat leer je?

Tijdens deze cursus leer je veilig en verantwoord werken met de autolaadkraan. Daarnaast leer je de vaardigheden die nodig zijn om op verantwoorde wijze om te gaan met het opstellen en bedienen van de laadkraan en leert men met goedgekeurde hijsmiddelen om te gaan. Verder leer je o.a. over:

Theorie:
  • Documenten
  • Hijsmiddelen
  • Veiligheid
Praktijk:
  • Voorbereiding
  • Bediening
  • Laden en lossen
  • Rijklaar maken
Duur & nascholingsuren

De cursus duurt 1 dag (7 lesuren inclusief lunch en examen) en telt mee voor 7 uur nascholing code 95.

Het examen

Na het theorie- en praktijkgedeelte zal er een toets worden afgenomen. Hierna ontvang je een certificaat als bewijs van afronding én een veiligheidspas. Beide zijn 5 jaar geldig.

 

 

 

Theorie met praktijk
Op eigen terrein
Elektrische autolaadkraan

Ons aanbod

Veelgestelde vragen

Welke autolaadkraan cursussen zijn er?

Bij DON Opleidingen is het mogelijk om twee verschillende autolaadkraan cursussen te volgen. Zo is er de basiscursus en de cursus 'Machinist autolaadkraan'.

Hoelang duurt een cursus?

De basiscursus duurt een dag (7 lesuren).

Zit er een examen inbegrepen bij de cursus?

Ja. Aan het einde van de dag nemen we een toets af. Na het afronden van de toets ontvang je een certificaat en een veiligheidspas. Beide zijn vijf jaar geldig.

Geven jullie deze cursus ook incompany?

Jazeker! Het is ook mogelijk om de autolaadkraan incompany te geven. Neem voor meer informatie contact op met een van onze opleidingsadviseurs.

Afbeelding Jennifer

Jouw persoonlijke opleidingsadviseur: Jennifer

Hi, waar kan ik je mee helpen?