Veelgestelde vragen over de veiligheidstraining EHBO
EHBO staat voor ‘Eerste Hulp Bij Ongevallen’. Hulp die je kunt bieden in afwachting van professionele eerstehulpverleners. EHBO wordt verleend in elke situatie waar (levensbedreigende) letsels en stoornissen zijn opgetreden, maar ook kleinere letsels kunnen door EHBO'ers worden behandeld. De training wordt gegeven volgens de (internationale) richtlijnen van het Rode Kruis. Dit certificaat is Europees erkend en dus ook geldig in het buitenland. DON Opleidingen biedt verschillende EHBO-trainingen aan.
- Eerste hulp verlenen: Je leert hoe je eerste hulp kunt verlenen bij diverse noodsituaties, zoals brandwonden, bloedingen, reanimatie en verstikking.
- Snel en adequaat handelen: Door snelle en adequate eerste hulp te verlenen, kun je het verschil maken tussen leven en dood.
- Vertrouwen: Je leert met meer zelfvertrouwen te handelen in noodsituaties.
- Preventie: Je leert hoe je ongelukken kunt voorkomen.
- Risicobeoordeling: Je leert risico's te herkennen en te beoordelen.
- Veiligheidsbewustzijn: Je wordt je meer bewust van de gevaren in je omgeving.
- Zelfvertrouwen: Je leert met meer zelfvertrouwen te handelen in crisissituaties.
- Probleemoplossend vermogen: Je leert problemen te analyseren en op te lossen.
- Besluitvaardigheid: Je leert snel en adequaat te beslissen in noodsituaties.
Gedurende de training krijg je alle benodigde kennis aangereikt krijgen over de volgende punten:
- Stoornis in het bewustzijn en de ademhaling
- Uitwendige wonden, shock en ernstige bloedingen
- Brandwonden, oogletsel en vergiftiging
- Kneuzing, verstuiking, ontwrichting en botbreuken
- Elektriciteitsongevallen, letsel door kou of warmte
- Verband- en hulpmiddelen
- De basistraining duurt 3 dagen (21 lesuren).
- De herhalingstraining duurt 1 dag (7 lesuren).
- EHBO aan baby’s en kinderen duurt 1 dag (7 lesuren).
Bij de training is een examen, het certificaat en een lunch inbegrepen.
Ja. Er wordt niet alleen gekeken of je het praktijkgedeelte voldoende beheerst, maar ook een stukje theoretische kennis.
Ja. Opleidingsgarantie is van toepassing en is éénmalig.
Het is verplicht om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen naar de EHBO-training.
Ja, dit kan zeker! Neem contact op met een van onze opleidingsadviseurs op voor meer informatie.
Jazeker! Ook voor de code 95 variant ben je bij DON Opleidingen aan het juiste adres. Bekijk daarvoor deze pagina.
EHBO is verplicht als uit de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) is gebleken dat de kans op een ongeval in jouw organisatie groter is dan bij een gemiddeld bedrijf. Wanneer dat niet zo is, is het niet nodig om opgeleide EHBO'ers te hebben in je bedrijf. BHV'ers zijn dan voldoende. Twijfel je? Neem contact met ons op, we helpen je graag!
Een EHBO'er is iemand die eerste hulp kan verlenen bij ongevallen en een BHV'er is iemand die eerste hulp kan verlenen, een pand kan ontruimen en een beginnende brand kan bestrijden. Die laatste twee taken van de BHV'er heeft een EHBO'er niet, maar de EHBO'er heeft uitgebreidere kennis van eerste hulp verlenen dan de BHV'er. Het stukje extra kennis kan goed van pas komen bij noodsituaties.
DON Opleidingen is aangesloten bij Het Rode Kruis.
Alle EHBO certificaten zijn twee jaar geldig. Binnen deze periode mag je een herhalingstraining van hetzelfde trainingstype volgen. Let er op dat de laatste lesdag van de herhalingstraining plaatsvindt vóór de vervaldatum van je certificaat. Zo voorkom je dat je certificaat verloopt. Als je een training volgt nadat je certificaat is verlopen, dan dien je een basistraining te volgen.
Het EHBO-certificaat is de eerste keer 2 jaar geldig. Na deze 2 jaar dien je elk jaar jezelf te hercertificeren. Je kunt jezelf hercertificeren door een training EHBO-herhaling te volgen. Na het volgen van de EHBO-herhalingstraining is het certificaat weer 2 jaar geldig.
Als je EHBO-certificaat is verlopen, dien je opnieuw de basistraining te volgen.
Wegens de strenge richtlijnen waar het Rode Kruis aan moet voldoen, is dit niet mogelijk. Wanneer het basiscertificaat verlopen is, dien je eerst weer de basistraining te voltooien.
Bij de herhalingstrainingen maken we gebruik van lotusslachtoffers. Hiermee kunnen we praktijksituaties zo echt mogelijk nabootsen en oefenen.
Naast lotusslachtoffers kunnen we op onze locatie in Naaldwijk gebruik maken van een speciaal BHV-dorp. Hier staan meerdere units waarin diverse scenario’s geoefend kunnen worden. Ook ideaal voor maatwerk!
Ja. Alle varianten kunnen ook in het Engels en in het Pools worden verzorgd.