Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Eerste hulp bij ongevallen. Belangrijke kennis waarmee je levens redt! Toe aan een opfriscursus EHBO en ben je in het bezit van een geldig EHBO-certificaat? Dan ben je bij DON Opleidingen aan het juiste adres. Tijdens de EHBO-herhalingscursus worden je kennis en vaardigheden weer aangescherpt en zit alle belangrijke kennis weer vers in het geheugen.  

Na afloop van de herhalingscursus kun je: 

  • Een slachtoffer in veiligheid brengen;
  • De toestand van het slachtoffer beoordelen;
  • Reanimeren;
  • Een AED gebruiken;
  • Eerste hulp verlenen bij een huidwond, bloeding, brandwond, bewusteloosheid, letsels aan botten, spieren en gewrichten, verslikking, hoofd- en wervelletsels, pijn op de borstkas, beroerte, dreigende flauwte, hersenschudding, insectensteek, tekenbeet, kortademigheid, hyperventilatie, onderkoeling, hitteslag, diabetes, epilepsie, koortsstuipen en een geamputeerd lichaamsdeel.

Duur

De herhalingscursus duurt 1 dag. Een gecertificeerd DON Rode Kruis instructeur demonstreert de handelingen en legt uit wat je het beste kunt doen in bovengenoemde situaties. Tijdens de les worden er echte noodsituaties nagebootst met behulp van een Lotusslachtoffer en oefen je zelf op een reanimatiepop met AED. Je oefent onder begeleiding van de instructeur, ontvangt tips & tricks en kunt al jouw vragen stellen. 

Resultaat 

Wanneer de cursus EHBO met succes wordt afgerond, ontvang je een Europees erkend EHBO-certificaat vanuit het Rode Kruis (2 jaar geldig) en de DON veiligheidspas.

Vergoeding EHBO-cursus 

EHBO-cursussen van het Rode Kruis worden in veel gevallen door zorgverzekeraars vergoed, omdat zij het belang van preventie inzien. Een vergoeding is afhankelijk van de zorgverzekeraar en welke aanvullende module(s) er is/zijn afgesloten.

Lees hier meer over vergoedingen.

Subsidie

Veel opleidingen zijn bij DON Opleidingen subsidiabel. Dit is branche- en opleidingsafhankelijk. Neem gerust eens contact om te kijken voor welke subsidie u in aanmerking komt.

 

Cursusdata voor EHBO herhaling

EHBO herhaling
LocatieDatumTijdPlekkenPrijs
Naaldwijkdi 10 sep. 20248€ 199,- excl. btwVoeg toe
Naaldwijkwo 20 nov. 20244€ 199,- excl. btwVoeg toe
NaaldwijkIn overlegIn overlegIn overleg€ 199,- excl. btwVoeg toe
U21: EHBO basis
LocatieDatumTijdPlekkenPrijs
Naaldwijkma 12 aug. 20245€ 499,- excl. btwVoeg toe
Naaldwijkma 14 okt. 20246€ 499,- excl. btwVoeg toe
Naaldwijkma 09 dec. 20248€ 499,- excl. btwVoeg toe
NaaldwijkIn overlegIn overlegIn overleg€ 499,- excl. btwVoeg toe
AmsterdamIn overlegIn overlegIn overleg€ 499,- excl. btwVoeg toe
EHBO aan baby's en kinderen
LocatieDatumTijdPlekkenPrijs
Naaldwijkma 29 jul. 20247€ 199,- excl. btwVoeg toe
NaaldwijkIn overlegIn overlegIn overleg€ 199,- excl. btwVoeg toe