Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
'Spreek je later, ik rij MONO!'

'Spreek je later, ik rij MONO!'

Gepubliceerd op: 05-09-2023

Op maandag 4 september is de najaarscampagne van MONO weer gestart. De komende maanden wordt daarmee aandacht gevraagd voor de gevaren van smartphonegebruik in het verkeer. DON Opleidingen helpt hier als trots ambassadeur graag aan mee.

In dit digitale tijdperk zijn we bijna altijd verbonden via onze mobiele telefoons. Dankzij sociale media zijn vrienden, familie en collega’s altijd dichtbij, altijd bereikbaar. Dat is fijn, maar niet altijd. In het verkeer geeft het afleiding, slingerende fietsers, voetgangers die zo maar de weg oversteken, bijna botsingen en echte ongelukken. Wist je dat het typen van berichtjes op je smartphone het risico op een ongeval minstens 25 keer vergroot? 

Een nuttige tip? Zet je telefoon op stil of 'niet storen'. Hierdoor kun je nog steeds bereikbaar zijn zonder dat je wordt afgeleid tijdens het rijden!

Rij ook MONO! 

  1. Gebruik één van de apps die zijn ontwikkeld om binnenkomende oproepen en berichten wel te ontvangen, maar de notificaties uit te schakelen. Hoe? Klik hier als je een iPhone hebt, en hier als je een Android-telefoon hebt.
  2. Laat anderen (je familie, vrienden) weten als je op weg gaat, zodat ze weten dat ze je niet moeten storen.
  3. In de auto: Zet hem op stil en stop hem in je tas, in het handschoenenkastje of leg hem op de achterbank.
  4. Op de fiets: Gebruik 1 oortje, en gebruik je hem als navigatie: plaats een houder op je stuur.

DON Opleidingen is sinds 2018 landelijk- en regionaal verkeersveiligheidsambassadeur van ‘Maak een Punt van nul Verkeersslachtoffers' (MVD01), inclusief MONO & BOB campagne van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH) en provincie Zuid-Holland. Door het continu verzorgen van (rij)opleidingen, onze kennis te delen, te luisteren naar vragen uit de markt, in te spelen op trends en ontwikkelingen en een praktische werkwijze te hanteren zijn wij ruim 53 jaar toonaangevend in het bewuster maken van mensen op het gebied van verkeers- en bedrijfsveiligheid. Als opleidingsinstituut zien wij het als onze plicht om onder mensen en verkeersdeelnemers meer bewustwording te creëren over dit onderwerp. Met altijd als doel het verhogen van de veiligheid op de weg. Slagen doen we samen!