Veelgestelde vragen over de training Mentorchauffeur
Deze training is geschikt voor de (aanstaande) mentorchauffeur die zijn eigen competenties verder wenst te ontwikkelen, ten behoeve van de uitvoering van het vak. Tijdens deze training leer je o.a. hoe je een nieuwe medewerker ontvangt, hoe je collega's aanstuurt en jezelf ontwikkel in je rol als mentorchauffeur. Tijdens deze training wordt er ingegaan op deze thema’s en wordt er met name getraind op soft skills. Er wordt gewerkt met veel praktijkvoorbeelden en casuïstiek om mee te oefenen.
Theoriedag 1:
- Module Persoonlijkheid
- Module Opleiden
Theoriedag 2:
- Module Organiseren
- Module Beoordelen
Theoriedag 3:
- Module Coaching en Feedback geven (PTN-Trainer)
Theoriedag 4:
- Module Leerprincipes
- Module Omgaan met stress en agressie
Praktijk
- Module Rijoptimalisatie* (7 uur)
- Module Mentorchauffeur coaching (2 uur)
Naast de open inschrijvingen verzorgen wij regelmatig incompany trajecten voor klanten waarbij maatwerk tot de mogelijkheden behoort.
Jazeker! Dag drie van de training staat volledig in het teken van de IBKI training ‘Coaching en feedback geven’. Je leert tijdens deze dag hoe je op een effectieve manier feedback kunt geven aan chauffeurs, zodat ze hun rijvaardigheden kunnen verbeteren en veiliger kunnen rijden. Na het volgen van deze lesdag ontvang je een certificaat waarmee je de eerste stap hebt gezet om PTN’er te worden.
Een PTN-certificaat is 5 jaar geldig. In het laatste jaar voordat deze verloopt, kun deze worden verlengt.
Ja. Een onderdeel van het praktijkgedeelte telt mee voor 7 nascholingsuren code 95 (praktijk).
Wanneer je voldoet aan de voorwaarden van SOOB, dan kun je gebruik maken van het Persoonlijk opleidingsbudget van STL. Via deze subsidieregeling kun je de volledige training kostenneutraal volgen.