Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Opleiden en bijscholen

Opleiden en bijscholen

Gepubliceerd op: 25-08-2022

De wereldwijde transport- en logistieke sector kampt met het grootste chauffeeurstekort sinds jaren. Het einde is nog niet in zicht en sterker nog, uit onderzoek is gebleken dat de vraag naar transport en bezorging nog steeds aan het stijgen is.

Een van de redenen? De instroom van de nieuwe generatie beroepschauffeurs blijft achter. Bij DON Opleidingen leiden we nieuwe beroepschauffeurs op én bieden we werkende beroepschauffeurs bijscholing aan. Een leven lang ontwikkelen dus!

Held van de weg Bij DON Opleidingen bieden we diverse rijopleidingen aan voor de grote voertuigen, waaronder de C1, C1E, C, CE, D en de LZV. Met deze opleidingen leren aanstaande (beroeps)chauffeurs voldoende vakkennis over het rijden met een (lichte of zware) vrachtwagen. Er zijn diverse leertempo’s en planningsmogelijkheden. Van een spoedopleiding in twee weken tot een module per maand. Aan de hand van een proefles krijgen toekomstige chauffeurs een geheel vrijblijvend advies van de instructeur.

Virtuele klas Met onze E-box sluit je aan bij de online klas en leert docent Riechel je alles over de nieuwe theorie voor de vrachtwagen. Deze is sinds juli 2022 aangepast en bestaat nu uit modules. Het voordeel van een virtuele klas? Je volgt de lessen vanuit een vertrouwde omgeving naar keuze.

Bijscholen met STAP-budget Sinds 1 maart 2022 heeft de overheid een nieuwe subsidieregeling in het leven geroepen: het STAP-budget, wat staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Met dit budget kunnen werkenden én werkzoekenden een aanvraag doen voor scholing en ontwikkeling van maximaal € 1.000 per jaar. Deze subsidie kan worden gebruikt voor een training, opleiding of cursus bij DON Opleidingen!

Banenmarkten Daarnaast worden er bij DON Opleidingen regelmatig banenmarkten voor relaties georganiseerd, waarbij geïnteresseerden een kijkje kunnen nemen bij bepaalde vacatures en werkzaamheden en in gesprek kunnen met werknemers van het bedrijf. Deze banenmarkten zijn veelal gericht op de transport- en logistieke sector.

Modernste leswagenpark Bij DON Opleidingen rijden leerlingen in het modernste leswagenpark, die alle aandacht krijgt. Er wordt regelmatig uitgebreid. Zo kan er worden gereden in de nieuwe Mercedes Actros L. Deze blikvanger, die onderdeel is van de premiumklasse van Mercedes-Benz Trucks, is vanaf heden te bewonderen in het Westland en omstreken. Naast de vrachtwagens van Mercedes, geven wij ook les in vrachtwagens van DAF. Bedrijven die een DAF Euro 6 aanschaffen, ontvangen een voucher voor een kosteloze DAF Driver Training (Code 95). Deze voucher kan bij DON Opleidingen worden ingewisseld voor een DAF Rijstijltraining (Het Nieuwe Rijden), die meetelt voor 7 uur praktijk. Met de DAF rijstijltraining leert iedere chauffeur op korte termijn gemiddeld 5 tot 10 procent zuiniger te rijden.

Oog voor veiligheid en milieu Met een fraai interieur, innovatieve LED-koplampen, MirrorCam en een brandstofbesparende, slimme motor zal deze krachtpatser veel plezier opleveren voor leerlingen én instructeurs. Met de komst van de nieuwe Actros L wordt er niet alleen gelet op brandstofbesparing, maar ook op de veiligheid. De wagen beschikt over een groot aantal veiligheidssystemen, zoals de Active Sideguard Assist.

Tijd voor een volgende stap? Wil jij graag beroepschauffeur worden of ben je toe aan een nieuwe cursus, opleiding of training? Kijk voor meer informatie op www.donopleidingen.nl of neem contact met ons op, via info@donopleidingen.nl via 0174-623030.