Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
DON Opleidingen x Rotterdam Insight

DON Opleidingen x Rotterdam Insight

Gepubliceerd op: 18-04-2023

De nieuwe editie van het magazine 'Rotterdam Insight' is uit! Commercieel directeur Thom Dijkxhoorn vertelt in deze editie over DON Opleidingen, ons aanbod en waarom veilig werken zo belangrijk is. 

DON Opleidingen is de grootste landelijke opleider op het gebied van rijopleidingen, nascholing code 95, veiligheidstrainingen en middenkader managementtrainingen. “Elk jaar melden zich 20.000 cursisten,” zegt commercieel directeur Thom Dijkxhoorn.

Martien Don legde in 1969 met zijn autorijschool de eerste steen voor het huidige bedrijf. Wat volgde, was een heel parcours met onderweg uitbreidingen en vernieuwingen met als voorlopig laatste finish de overname in 2022 van twee rijscholen in West-Nederland. Daarmee is DON Opleidingen qua aantal medewerkers en lesaanbod – 270 verschillende opleidingen - de nummer 1 van Nederland.

Inmiddels is de derde generatie binnen het familiebedrijf actief en zorgen 115 medewerkers ervoor dat al die cursisten hun opleidingen kunnen doen bij een van de vestigingen. DON Opleidingen heeft eigen opstapcentra in Amsterdam, Naaldwijk en Wognum en biedt landelijke incompany mogelijkheden voor bijvoorbeeld intern transport, VCA, BHV en EHBO.

“We leiden op in West-Nederland en de Randstad, het drukste stukje van het land met de meeste mensen en bedrijven op de m2 waar grote havengebieden zijn en de veilingroute en twee belangrijke vlieghavens liggen. Iedereen begrijpt welke druk dat legt op het verkeer en het bedrijfsleven,” zegt Thom Dijkxhoorn. Om klanten ook op de eigen locatie tegemoet te komen, biedt DON Opleidingen diverse incompany mogelijkheden aan. Daarnaast is er een divers aanbod op het gebied van online leren, zoals E-learning pakketten.’’

Daarom schrijven ze bij DON Opleidingen in alles Veiligheid met een dikke grote V. “Het is de rode draad in al onze lespakketten en opleidingen.” Voor op de weg biedt DON Opleidingen cursussen en opleidingen voor alle vervoerstakken. Van scooter (AM) tot Lange Zware Voertuigen (LZV) en alles daartussen. Het lespakket staat bovendien niet stil want zoals Thom zegt: “Alles wat op wielen rijdt, komt voorbij. DON Opleidingen is altijd in beweging.”

Maar ook op vele andere terreinen is veiligheid een belangrijk onderwerp en biedt DON Opleidingen een uitgebreid cursusaanbod. “Denk aan verplichte nascholing voor beroepschauffeurs. Hieronder vallen bijvoorbeeld VCA, BHV en heftruckcursussen. Alle regels zijn voortdurend onderhevig aan aanpassingen en worden steeds strenger. Daarom is het belangrijk om kennis op peil te houden.”

DON Opleidingen staat voor een leven lang leren en ontwikkelen. Dat is belangrijk, want veiligheid gaat immers voor alles. “Een opleiding kost uiteindelijk veel minder dan de gevolgen van een ongeluk op de weg of bij een bedrijfsongeval. Dus wees je bewust van de gevaren. Het gaat niet alleen om dat papiertje, ook om bewustzijn. Een door DON Opleidingen opgeleide medewerker zal gevaren herkennen, geen risico’s nemen en daarmee de veiligheid voor iedereen vergroten. Slagen doen we samen.”