Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
De beste eigenschap voor een chauffeur

De beste eigenschap voor een chauffeur

Gepubliceerd op: 06-07-2022

Op 28 juni vond de ‘Ik word vrachtwagenchauffeur-instapdag’ plaats in het Cars Jeans Stadion in Den Haag plaats.

Op deze instapdag konden bezoekers beleven hoe het er in de wereld van transport en logistiek aan toe gaat. Ook konden ze proefrijden in een van onze vrachtwagens samen met instructeurs Jelle en Cees. De organisator van de instapdag, Sectorinstituut Transport en Logistiek, vroeg aan Jelle wat de beste eigenschap is die een leerling kan hebben om vrachtwagenchauffeur te worden.

“Het allerbelangrijkste is motivatie. Als iemand echt heel graag wil, dan ben ik ervan overtuigd dat het wel goed komt. Verder kan het natuurlijk helpen als je mensen om je heen hebt die chauffeur zijn zoals een vader of opa, maar motivatie blijft het belangrijkste. Als je de juiste instelling hebt dan ben je al op de helft. Ik ben zelf begonnen als vrachtwagenchauffeur bij een verhuisbedrijf en daarna heb ik verschillende soorten transport gedaan. Ik vind het heel leuk dat ik die ervaring nu kan gebruiken om anderen te helpen.”

DON Opleidingen is trots gecertificeerd opleider Transport en Logistiek. Hierdoor is er voor diverse opleidingen SOOB-subsidie beschikbaar! Informeer naar de mogelijkheden.