Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Nieuwe blikvanger bij DON Opleidingen

Nieuwe blikvanger bij DON Opleidingen

Gepubliceerd op: 16-08-2022

Op maandag 15 augustus begon de week extra goed voor onze instructeurs. Al maanden keken zij uit naar dit moment: de levering van de nieuwe Mercedes-Benz Actros L! Deze blikvanger, die onderdeel is van de premiumklasse van Mercedes-Benz Trucks, is vanaf heden te bewonderen in het Westland en omstreken.

Met een fraai interieur, innovatieve LED-koplampen, MirrorCam en een brandstofbesparende, slimme motor zal deze krachtpatser veel plezier opleveren voor leerlingen én instructeurs. Met de komst van de nieuwe Actros L wordt er niet alleen gelet op brandstofbesparing, maar ook op de veiligheid. De wagen beschikt over een groot aantal veiligheidssystemen.

Veiligheid Een van de functies is de Active Sideguard Assist. Dit systeem kan de bestuurder ondersteunen tijdens het afslaan of wisselen van rijstrook, doordat het in bepaalde situaties bewegende en stilstaande objecten aan de rechterzijde of in de binnenbocht kan waarnemen. Vervolgens wordt de bestuurder bij gevaar met optische- en geluidssignalen gewaarschuwd.

Milieu De Actros L beschikt o.a. over uitlaatgascontrole. Door het gereduceerde brandstofverbruik wordt de CO₂-uitstoot verlaagd. En dankzij de motor OM 471 beschikt de Actros over een duidelijk verbeterde aandrijving, terwijl het brandstofverbruik met wel 4% daalt.

DAF Naast deze nieuwe Mercedes, geven wij ook les in vrachtwagens van DAF. Bedrijven die een DAF Euro 6 aanschaffen, ontvangen een voucher voor een kosteloze DAF Driver Training (Code 95). Deze voucher kan bij ons worden ingewisseld voor een DAF Rijstijltraining (Het Nieuwe Rijden), die meetelt voor 7 uur praktijk. Met de DAF rijstijltraining leert iedere chauffeur op korte termijn gemiddeld 5 tot 10 procent zuiniger te rijden. In de praktijk leidt dit doorgaans tot een blijvende brandstofbesparing van 3 tot 5 procent. Dat is dus gunstig voor uw onderneming en voor een schoner milieu door reductie van CO2 uitstoot. Deze DAF training kan ook gegeven worden in het voertuig waarin de chauffeur zelf rijdt.

Stap je bij ons in? Ook lessen in het modernste leswagenpark van Nederland? Boek nu een proefles! Ga naar www.donopleidingen.nl of neem contact met ons op via info@donopleidingen.nl / (0174) 62 30 30 voor meer informatie. Slagen doen we samen!