Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Jongeren kiezen massaal voor de motor

Jongeren kiezen massaal voor de motor

Gepubliceerd op: 11-03-2024

De motor is de afgelopen jaren flink gestegen in populariteit onder jongeren. En logisch: met de motor ervaar je ultieme vrijheid en het vervoersmiddel kent veel voordelen.

BOVAG meldde onlangs dat in de afgelopen tien jaar het aantal jongeren (18-25 jaar) dat een motor koopt met gemiddeld 44,6% is toegenomen. Ook het CBR ziet een flinke stijging: het aantal jongeren dat opgaat voor het motorrijbewijs zorgt inmiddels voor bijna de helft van het totaal aantal uitgereikte rijbewijzen. Los daarvan stijgt het aantal mensen dat bij het CBR afrijdt op de motor: van ruim 19.000 in 2014 naar ruim 33.500 vorig jaar.

Met name het inzetten voor woon-werkverkeer is een echte 'gamechanger'. Jongeren kiezen steeds meer voor de best passende mobiliteitsoplossing en een motor past goed in dat plaatje: een flexibel vervoersmiddel waarmee files omzeilt kunnen worden. En in de vrije tijd, wanneer het Nederlandse klimaat het toelaat, kan er lekker worden getoerd. 

Stap op bij DON Opleidingen!

Uiteraard helpen wij je graag aan het behalen van je motorrijbewijs. Onze instructeurs bereiden je op verschillende manieren en leertempo’s voor op het theorie- en de praktijkexamens. Tijdens de opleiding leer je de motor beheersen en krijg je duidelijk inzicht in de verkeersdeelneming. Heb je altijd al een proefles willen volgen? Op zaterdag 20 april organiseert DON Opleidingen een 'Motor Opstapdag'. Tijdens deze dag kan je een proefles rijden voor maar € 25,00. Na de proefles krijg je een passend lesadvies. Zodra je een pakket aanschaft, krijg je het geld van de proefles terug! Schaf je meteen een pakket aan of doe je een aanbetaling van 50%? Dan krijg je maar liefst € 75,00 korting! 

Meer informatie over de opstapdag én de mogelijkheid tot inschrijven vind je hier. Slagen doen we samen!