Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Elk jaar worden er gemiddeld 140.000 kinderen op de Spoedeisende Hulpafdeling behandeld na een ongeval thuis. De meeste kinderen zijn tussen de nul en vier jaar oud. De helft van de letsels wordt veroorzaakt door een val en daarbij ontstaan de meeste letsels aan het hoofd, hals of nek. Ook op school en in het verkeer kunnen kinderen gewond raken. Want juist met (kleine) kinderen zit een ongeluk in een klein hoekje. Redenen genoeg om aandacht te besteden aan EHBO die specifiek op kinderen gericht is! Dat kan bij DON Opleidingen.

Je leert tijdens deze cursus belangrijke zaken, zoals het in veiligheid brengen van een slachtoffer, het beoordelen van de situatie, het alarmeren van de hulpdiensten en EHBO te verlenen bij:

  • Een hartstilstand, reanimatie en gebruik automatische Externe Defibrillator (AED)
  • Bewusteloosheid, verslikking, verdrinking
  • Brandwond, huidwond, bloeding, neusbloeding
  • Hoofdletsel, nek- en wervelletsel
  • Vergiftiging, CO-vergiftiging
  • Ernstige allergie, koorts en koortsstuipen, kortademigheid
  • Letsel aan botten, spieren en gewrichten
  • Tand door de lip, verloren/afgebroken tand
  • Vreemd voorwerp in neus en oor en vuiltje in het oog
Duur

De cursus duurt 1 dag. Op een interactieve manier worden de juiste handelingen per noodsituatie uitgelegd en gedemonstreerd door een DON Rode Kruis instructeur. Tijdens de les worden er echte noodsituaties nagebootst en oefen je zelf op baby- en kinderreanimatiepoppen met AED. Je oefent onder begeleiding van de instructeur, ontvangt tips & tricks en kunt al jouw vragen stellen.  

Resultaat

Bij voldoende resultaat ontvang je het 'Certificaat Eerste Hulp aan Kinderen' (2 jaar geldig). Dit certificaat is goedgekeurd door de Rijksoverheid binnen de Regeling Wet kinderopvang.

Vergoeding EHBO-cursus 

EHBO-cursussen van het Rode Kruis worden in veel gevallen door zorgverzekeraars vergoed, omdat zij het belang van preventie inzien. Een vergoeding is afhankelijk van de zorgverzekeraar en welke aanvullende module(s) er is/zijn afgesloten.

Lees hier meer over vergoedingen.

Subsidie

Veel opleidingen zijn bij DON Opleidingen subsidiabel. Dit is branche- en opleidingsafhankelijk. Neem gerust eens contact om te kijken voor welke subsidie u in aanmerking komt.

Cursusdata voor EHBO aan baby's en kinderen

EHBO aan baby's en kinderen
LocatieDatumTijdPlekkenPrijs
NaaldwijkIn overlegIn overlegIn overleg€ 199,- excl. btwVoeg toe
EHBO
LocatieDatumTijdPlekkenPrijs
NaaldwijkIn overlegIn overlegIn overleg€ 499,- excl. btwVoeg toe
AmsterdamIn overlegIn overlegIn overleg€ 499,- excl. btwVoeg toe
EHBO Herhalingscursus
LocatieDatumTijdPlekkenPrijs
Naaldwijkvr 08 dec 2023Lestijden6€ 199,- excl. btwVoeg toe
NaaldwijkIn overlegIn overlegIn overleg€ 199,- excl. btwVoeg toe