Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Een grote autolaadkraan wordt veelal ingezet voor het laden en lossen van zware producten waar mankracht onvoldoende hulp bij kan bieden. Bovendien werkt het veel efficiënter omdat direct grote hoeveelheden tegelijk verplaatst kunnen worden. De machinist van de autolaadkraan draagt hier de verantwoordelijkheid voor en dient daarom in het bezit te zijn van een deskundigheidsbewijs. En die haal je natuurlijk bij DON Opleidingen!

Voor wie?

Deze training is gericht op het opleiden van kraanmachinisten van autolaadkranen met een maximum bedrijfslastmoment van 10 ton/meter of meer. Bij een kleinere maximum bedrijfslastmoment kun je de ‘Basiscursus Autolaadkraan’ volgen. 

Wat leer je?

Tijdens deze zesdaagse cursus wordt je kennis en vaardigheden bijgebracht over het opstellen, de stabiliteit en de belastbaarheid van de kraan en het hydraulisch systeem. Aan het eind van de cursus kan je hijswerkzaamheden met een autolaadkraan uitvoeren. Je leert tijdens deze cursus over:

  • Wet- en regelgeving
  • Techniek
  • Laden, lossen en hijsen
  • Hijsplan
  • In- en uitvouwen
  • Gebruik
Duur & nascholingsuren

De cursus duurt 6 dagen (35 lesuren) en telt mee voor 21 uur nascholing code 95.

Het examen

Aan het eind van de cursus zal zowel een theorie- als een praktijkexamen worden afgenomen. Wanneer je deze toetsen succesvol afrondt, zal je het TCVT-certificaat ‘Machinist Autolaadkraan met Hijsfunctie’ ontvangen. Deze is vijf jaar geldig.

Let op: het examen is niet inbegrepen in de 6 dagen.

SOOB-subsidie

Deze opleiding komt in aanmerking voor SOOB-subsidie. Op deze pagina lees je alles over subsidies en het aanvragen hiervan

Cursusdata voor Machinist Autolaadkraan met Hijsfunctie

TCVT hercertificering A & B
LocatieDatumTijdPlekkenPrijs
Naaldwijkdi 14 nov 2023Lestijden8€ 275,- excl. btwVoeg toe
TCVT hercertificering C & D
LocatieDatumTijdPlekkenPrijs
Naaldwijkdi 24 okt 2023Lestijden9€ 275,- excl. btwVoeg toe
Naaldwijkma 11 dec 2023Lestijden12€ 275,- excl. btwVoeg toe