Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Tijdens de cursus ‘Specialist tijdelijke verkeersmaatregelen’ leert de deelnemer optimale veiligheid bij wegwerkzaamheden creëren voor weggebruikers, werknemers verkeersvoorzieningen en wegwerkers. Het geeft de wegbeheerder het vertrouwen dat tijdelijke verkeervoorzieningen op een correcte wijze en met behulp van de juiste middelen worden toegepast door specifiek opgeleid personeel.

Inhoud

(Coördinatie van) werkzaamheden in het kader van het ontwerpen en beheren, toepassen, aanbrengen, in standhouden, verwijderen en controleren van verkeersmaatregelen en omleidingsroutes worden uitgevoerd door een specialist TVM. De specialist TVM is in het bezit van een geldig persoonscertificaat specialist tijdelijke VKM

Het persoonscertificaat “Specialist TVM (tijdelijke verkeersmaatregelen)” is gericht op het uitvoeren van (Coördinatie van) werkzaamheden in het kader van het ontwerpen en beheren, toepassen, aanbrengen, in standhouden, verwijderen en inspecteren van verkeersmaatregelen en omleidingsroutes.

Duur en examen

De cursus duurt een 2 dagen. Aan het einde van de cursus volgt er een cesuur.  De cesuur is bepaald op basis van de absolute methode. Per vraag kan er een bepaald (5, 10, 15, 20 of 30) aantal punten worden behaald. Om te kunnen slagen moet minimaal 70% van het aantal punten worden behaald per onderdeel. Om te kunnen slagen moet er dus minimaal 353 punten behaald worden voor de mc-vragen en 105 punten voor de open vragen.

Let op: ervaring als vakman is verreist. Bekendheid met CROW 96a en 96B is een pré. 

Cursusdata voor BRL 9101 Specialist Tijdelijke Verkeersmaatregelen (2 dagen)

BRL 9101 Specialist Tijdelijke Verkeersmaatregelen (2 dagen)
LocatieDatumTijdPlekkenPrijs
NaaldwijkIn overlegIn overlegIn overleg€ 495,- excl. btwVoeg toe
BRL 9101 Medewerker Tijdelijke Verkeersmaatregelen (1 dag)
LocatieDatumTijdPlekkenPrijs
NaaldwijkIn overlegIn overlegIn overleg€ 325,- excl. btwVoeg toe