Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Na het volgen van een een-of tweedaagse opleiding is het tijd voor het praktijkexamen! Het examen duurt 85 minuten en begint met een uitgebreide controle van de papieren en het aan te koppelen voertuig. Na het aankoppelen van de aanhanger ga je de weg op. Je rijdt een route binnen en buiten de bebouwde kom en op verschillende wegtypen.

De examinator let hierbij op de voertuigbeheersing in diverse omstandigheden. Je krijgt ook een navigatieopdracht. Zonder aanwijzingen van je examinator rijd je een deel van het examen je eigen route.

De uitslag

Direct na terugkomst bij het CBR krijg je de uitslag te horen.

Goed om te weten

Aanvragen DE rijbewijs

Ben je geslaagd? Gefeliciteerd! Voor het aanvragen van het D rijbewijs zonder code 95 moet je minimaal 24 jaar oud zijn. Heb je een D rijbewijs met code 95? Dan geldt deze automatisch ook voor het DE rijbewijs. Het aanvragen kun je doen bij de gemeente waarin je woont. De uitslag is drie jaar geldig.

Voertuigeisen 

Voor het D examen gelden naast een aantal toelatingseisen ook voertuigeisen. Deze eisen zijn terug te vinden op de website van het CBR. DON Opleidingen zal er altijd voor zorgen dat de voertuigen aan de eisen voldoen.

Gezondheidsverklaring 

Iedereen die met een bus of touringcar wil gaan rijden dient medisch goedgekeurd te worden. De medische keuring moet door een onafhankelijke (Arbo)arts worden afgenomen. Bij DON Opleidingen kun je op meerdere dagen terecht voor een keuring. Een afspraak kun je maken door contact met ons op te nemen.

 

Cursusdata voor D-E rijbewijs in 1 dag

D-E rijbewijs in 1 dag
LocatieDatumTijdPlekkenPrijs
NaaldwijkIn overlegIn overlegIn overleg€ 1.487,- excl. btwVoeg toe
AmsterdamIn overlegIn overlegIn overleg€ 1.487,- excl. btwVoeg toe