Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Leerbedrijven spelen een belangrijke rol bij het opleiden en begeleiden van jonge mensen. Dit opleiden en begeleiden vereist echter specifieke vaardigheden. Voor de rol van Praktijkopleider beschik je over alle benodigde kennis en vaardigheden om het werk uit te voeren. Wil je deze kennis en vaardigheden ook op anderen kunnen overdragen? En daarbij in staat zijn (jonge) mensen te motiveren en hen te leren samenwerken? Volg de training Praktijkopleider Transport!

Doelgroep

Personen werkzaam in de sector Transport & Logistiek, die direct verantwoordelijk zijn of worden voor de begeleiding van leerlingen, nieuwe medewerkers of stagiaires in het bedrijf.

Inhoud

Tijdens de training worden uiteenlopende praktijksituaties besproken en geoefend door groepsopdrachten, discussies en rollenspelen. Van deelnemers wordt een actieve rol verwacht bij het uitwisselen van ervaringen, het maken van opdrachten en het doen van oefeningen. De training bestaat uit de volgende onderwerpen;

  • Introductie en kennismaking
  • Competentiegericht opleiden
  • Instrueren en introduceren
  • Feedback geven, begeleiden en motiveren
  • Beoordelen en slechtnieuwsgesprek
  • Resultaat

Door het volgen van deze opleiding vergroot je je basisvaardigheden op het gebied van beroepsgericht opleiden, begeleiden en het beoordelen van mensen in uw bedrijf.

Examen

Er wordt geen examen afgenomen. Na afloop ontvang je een getuigschrift van het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL).

Subsidie

Voor mensen die de rol van Praktijkopleider, Teamleider of Mentor(chauffeur) hebben bij een erkend leerbedrijf Transport & Logistiek dat aangesloten is bij SOOB ontvangen 75% subsidie over het lesgeld. Ben je een erkend leerbedrijf Transport & Logistiek maar niet aangesloten bij SOOB? Dan heb je recht op deze subsidie mits er bij u een leerling gedetacheerd is via het Sectorinstituut Transport & Logistiek (STL).

 

 

Sectorspecifieke beroepsopleidingen
Gericht op transport en logistiek
(Maatwerk)trainingen en assessments